VUČIĆ: Srpska i Srbija će uvijek blisko da sarađuju | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

VUČIĆ: Srpska i Srbija će uvijek blisko da sarađuju

Izvor: SRNA | Foto: Novosti | Datum:30.01.2016.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Republika Srpska i Srbija uvijek blisko da sarađuju, kakvi god odnosi bili po određenim pitanjima, što se politike tiče.

Foto: NovostiPrema njegovim riječima, Srpska i Srbija su uveli princip da, ako se oko nečeg ne slažu, ne moraju o tome da govore previše u javnosti, jer su važniji njihovi međusobni odnosi od odnosa između pojedinaca.

„Srbija, kao što je kazao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ne pokušava da naređuje. Srbija samo kaže svoj stav, a Srpska sama donosi svoje odluke“, rekao je Vučić uz ocjenu da i Srbija voli da sama donosi odluke.

On je naveo da je Srbija uložila novac u školu u Šamcu, kao i u Doboju, sa željom da pomogne da se prevaziđu posljedice poplava iz 2014. godine.

„Sutra idem u Šamac da vidim šta je urađeno, kako izgleda ta škola u koju smo uložili sredstva, jer je to dobro za tu djecu i vjerujem da će svi u Posavini da se raduju otvaranju te škole“, rekao je Vučić u Beogradu.

Vučić je istakao na marginama skupa, koji je organizovala Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj, da će Beograd nastaviti da insistira na rješavanju problema sa Prištinom, jer je to od značaja za bolji život i Srba i Albanaca, a ne za neki budući izborni rezultat, što prištinske vlasti imaju na umu.

„Nastavićemo da insistiramo na dijalogu i na rješavanju problema slobodnog protoka robe i ljudi, zato što ima mjesta za srpski biznis u svakom mjestu na Kosovu i Metohiji, a ne samo tamo gdje Srbi žive“, rekao je premijer Srbije.

On je rekao da, takođe, ima prostora za Albance da razvijaju biznis na cijeloj teritoriji Srbije. „Za nas je bitno da to radimo, ne samo zbog evropskih integracija, već zbog toga što sa tim ljudima moramo da živimo zajedno u godinama i decenijama koje dolaze“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da su ga iznenadile izjave koje su stizale iz Prištine poslije najnovije runde dijaloga Beograda i Prištine, jer nemaju mnogo veze sa realnošću.

„Govorili su neke stvari koje se uopšte nisu dešavale na razgovorima s prištinskom stranom. Ako to nekome više prija neka to tako radi, ali to sa realnošću nema mnogo veze“, rekao je Vučić.

Premijer Srbije potvrdio je danas da će, kao što je i najavio, smijeniti ministra odbrane do kraja ovog mjeseca, a da će potom, nakon 15 dana, predstaviti novog.

On je rekao da neće ići na ostavku Bratislava Gašića, već na prijedlog za njegovo razrješenje, jer se ne plaši javne rasprave pred poslanicima.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: