SDA imenovala SDS-ovca Gordana Milinića na poziciju u ambasadi u Pekingu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

SDA imenovala SDS-ovca Gordana Milinića na poziciju u ambasadi u Pekingu

Izvor: Top Portal | Datum:05.08.2020.

Član Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nenad Nešić smatra da je bruka za cijelu BiH da je u svijetu predstavljaju kadrovi poput Gordana Milinića, kojem je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković potpisala rješenje o raspoređivanju na poziciju ministar-savjetnik u Pekingu.

“Jasno je da SDA pod svojim skutima čuva kadrove SDS-a i posebno one što su spremni raditi na štetu Republike Srpske. Šta je to /Milinić/ uradio kao direktor Agencije za strane investicije? Koju investiciju je doveo u BiH, sem što nas je brukao?”, istakao je za Srnu Nešić, komentarišući što je rješenje Miliniću potpisano i pored zaključka Predsjedništva BiH da niko ne može ići u diplomatsko-konzularna predstavništva i ambasade BiH po svijetu.

Nešić je ukazao da je Milinić čovjek koji je spreman na sve da bi se dodvorio svojim sarajevskim mentorima, što najbolje govore njegove laži i klevete o srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, za koje je i Tužilaštvo BiH reklo da su samo laži i ništa više. “Valjda je zato gospodin Milinić i nagrađen od SDA. Ovo je zaista bruka za cijelu BiH – da takvi kadrovi predstavljaju bilo koga. Možda predstavljaju Federaciju BiH, Republiku Srpsku sigurno ne”, naglasio je Nešić.

Iako je i dalje na snazi zaključak Predsjedništva BiH da niko ne može ići u diplomatsko-konzularna predstavništva i ambasade BiH po svijetu, ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković potpisala je Gordanu Miliniću rješenje o raspoređivanju na poziciju ministar-savjetnik u Pekingu, kao i rješenje o pripremama, saznaje Srna.

Članovi Predsjedništva BiH još u decembru donijeli su zaključak da niko ne može biti raspoređen po diplomatsko-konzularnoj mreži i ambasadama dok ne bude urađena nova sistematizacija u Ministarstvu inostranih poslova i dostavljen izvještaj o popunjenosti diplomatsko-konzularne mreže po nacionalnom rasporedu.

Turkovićeva nikada nije dostavila taj izvještaj, niti je postupila po zaključku sva tri člana Predsjedništva BiH, iako je on i dalje na snazi. Milinić je kao kadar SDS-a do kraja maja ove godine obavljao funkciju direktora Agencije za promociju stranih investicija.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: