Novi problemi za DPS: Birači iz Trebinja otkazuju poslušnost | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Novi problemi za DPS: Birači iz Trebinja otkazuju poslušnost

Izvor: ATV | Foto: RTRS | Datum:25.08.2020.

Iako vladajuća crnogorska Demokratska partija socijalista (DPS) tretira Trebinje, odnosno njegove mještane crnogorske nacionalnosti koji posjeduju dokumenta Crne Gore, kao jedan od sigurnih izvora svojih glasova, izgleda da se situacija po tom pitanju uoči izbora 30. avgusta u velikoj mjeri promijenila.

Naime, kako saznaje GlasJavnosti.rs iz izvora bliskih vrhu DPS, brojni birači iz Trebinja su vladajućoj crnogorskoj partiji otkazali poslušnost, revoltirani usvajanjem nakaradnog tzv. Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pokušajima DPS da na taj način otme vjekovne svetinje Srpske pravoslavne crkve.

Pošto se sa približavanjem izbora suočavaju sa mnogobrojnim problemima, od kojih je svakako jedan od najvećih pojava masovnog vraćanja partijskih knjižica, o čemu smo već izvještavali, čelnici DPS su, svesni toga da će im na izborima biti neophodan svaki glas, odlučili da u Trebinje pošalju iskusne stranačke operativce, kako bi glasače DPS na ovom području ubijedili da ipak izađu na izbore.

Međutim, Crnogorci iz Trebinja, poznati po svojoj privrženosti srpskoj Crkvi i tradiciji, odbijaju da to učine, zbog čega nije isključeno čak ni izbijanje fizičkih sukoba sa operativcima DPS.

Kao što se da vidjeti, problema za DPS je sve više i više, a izbori se neumitno približavaju. Za sada se čini da će, kada je vladajuća crnogorska stranka u pitanju, ovi problemi kulminirati baš na dan izbora.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: