CRNOGORSKE SANKCIJE RUSIJI: Rogozinu zabranjen ulazak u Crnu Goru | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

CRNOGORSKE SANKCIJE RUSIJI: Rogozinu zabranjen ulazak u Crnu Goru

Izvor: Tanjug | Foto: Sputnjik/Alekseй Nikolьskiй | Datum:11.02.2016.

Potpredsednik Vlade Rusije i jedan od najbližih saradnika predsednika Ruske federacije Vladimira Putina, Dmitrij Rogozin, nalazi se na listi ruskih državljana kojima nije dozvoljen ulazak na teritoriju Crne Gore, prenose crnogorski mediji.

Foto: Sputnjik/Alekseй NikolьskiйKako je prenela TRCG, Rogozina je u posetu Crnoj Gori, bez prethodnih konsultacija sa državnim organima, pozvao tokom višednevne posete Moskvi predsednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

IZ Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija, crnogorskom dnevniku „Pobjeda“ je saopšteno da se Rogozin nalazi na listi ruskih državljana kojima je, na osnovu Vladine odluke o uvođenju međunarodnih restriktivnih mera, ograničen ulazak u Crnu Goru.

Vlada se, kao i u slučaju ruskog tajkuna Konstantina Malofejeva, pozvala na odluku Saveta Evropske unije od 17. marta 2014. godine i ta odluka je produžavana svakih šest meseci.

Poslednja odluka Saveta Evropske unije doneta je 14. septembra 2015. godine i njeno produžavanje se očekuje u martu ove godine.

Restriktivne mere koje se odnose na Rogozina uvedene su u odnosu na delovanja koja podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine, navodi se u izjavi MVPEI dostavljenoj „Pobjedi“.

Sankcije EU podrazumevaju pored zabrane putovanja i zamrzavanje računa, ali nije poznato da li Rogozin ima novca na računima poslovnih banaka u Crnoj Gori.

Predsednik DNP-a Milan Knežević izjavio je „Pobjedi“ da Rogozin bez ikakve bojazni od crnogorskih sankcija može posetiti Crnu Goru, koja je, kako je kazao, otadžbina njegovih predaka.

„DNP je spremna da mu garantuje bezbednost. Umesto da se crnogorski režim obračunava sa agentima i predstavnicima Islamske države u Crnoj Gori, preti hapšenjem potpredsedniku Vlade Rusije koja se jedino beskompromisno bori protiv ove globalne terorističke tvorevine“, rekao je Knežević.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: