Budva: Dogovorena koaliciona vlast | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Budva: Dogovorena koaliciona vlast

Izvor: SRNA | Foto: REUTERS | Datum:02.09.2020.

Predstavnici izbornih lista "Marko Bato Carević - Za budućnost Budve", "Dragan Krapović - Budva je naša nacija" i "URA za sve građane Budve - Crno na bijelo" dogovorili su danas da koaliciona vlast u Budvi bude konstituisana u najkraćem roku.

"Shodno postignutom dogovoru, funkcija predsjednika opštine pripašće koaliciji okupljenoj oko DF-a, dok će funkcija predsjednika Skupštine opštine pripasti demokratama", saopšteno je iz budvanskog odbora Demokratskog fronta /DF/.

Na sastanku je konstatovano da su rezultati izbora dokazali da građani žele poštenu i odgovornu vlast koja će raditi u opštem interesu.

"Budvani su na izborima koaliciju okupljenu oko Demokratske partije socijalista /DPS/ poslali u političku prošlost zbog brojnih nepočinstava koja su urađena u prethodnim decenijama, kao i nasilnog uzurpiranja lokalne vlasti", navodi se u saopštenju.

Ocijenjeno je da je ubjedljiva pobjeda na izborima potvrdila da u Crnoj Gori više ne prolaze politička korupcija, represija državnih organa koji su pod političkim pritiskom, kupovina glasova i razne ucjene i pritisci.

"Želimo da zahvalimo svim građanima koji su učestvovali u izbornom procesu i što su svjesni trenutka i odgovornosti, strpljivo, u do sada nezapamćenom broju, izašli na biračka mjesta", poručeno je sa sastanka.

U saopštenju se dodaje da će, odmah nakon što Opštinska izborna komisija Budva utvrdi konačne rezultate glasanja, biti zakazana konstitutivna sjednica Skupštine opštine na kojoj će biti potvrđeni mandati novim odbornicima i konstatovan prestanak mandata odbornicima iz starog saziva.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: