Šešelj: U Hag se ne vraćam dobrovoljno | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Šešelj: U Hag se ne vraćam dobrovoljno

Izvor: Agencije | Datum:23.02.2016.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, optužen za navodne ratne zločine pred Haškim tribunalom, koji je od Vlade Srbije zatražio da obezbijedi Šešeljevo prisustvo na izricanju presude 31. marta, rekao je da sigurno dobrovoljno neće otići i da „nije ni pozvan on, već vlada“.

seselj srs Šešelj: U Hag se ne vraćam dobrovoljnoOni su me izbacili iz Tribunala. Neću da se vraćam„, rekao je Šešelj.

On naglašava da je pravo na suđenje u razumnom roku njegov ključni argument i zbog čega misli da ni „ovaj režim po ustavu i zakonu“ ne može da ga vrati.

Postoje međunarodne konvencije izvan svakog ustava i svakog zakona. U Evropi je to evropska Konvencija o ljudskim pravima, koja garantuje mnoga ljudska prava, a među njima i pravo na suđenje u razumnom roku. Svako živi mora priznati da je u mom slučaju, taj razumni rok odavno, odavno istekao. I ne može sad režim da me isporučuje Hagu, a već mi je flagrantno prekršeno to pravo. Režimu je važnije da štiti moje pravo na pravično suđenje i suđenje u razumnom roku, nego eventualna međunarodna obaveza prema Haškom tribunalu da me isporuče„, rekao je Šešelj.

On kaže i da njegovi saradnici Petar Jojić, Vjerica Radeta i Jovo Ostojić, optuženi da su uticali na svjedoke u njegovom slučaju, čije izručenje takođe Tribunal traži, neće htjeti dobrovoljno da idu u Hag.

Vrlo je moguće da gledate scene kako me nose iz moje kuće u Batajnici na beogradski aerodrom„, rekao je Šešelj.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: