Crna Gora: Pet poslanika ima virus korona, iskomplikovan izbor Vlade | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Crna Gora: Pet poslanika ima virus korona, iskomplikovan izbor Vlade

Izvor: Glas Srpske | Foto: Glas Srpske | Datum:09.11.2020.

U Crnoj Gori je pet poslanika državnog parlamenta pozitivno na virus korona, a s obzirom na to da postoji mogućnost da se taj broj poveća do prvog narednog skupštinskog zasjedanja, traži se rješenje za bezbjedno održavanje sjednice, piše podgorički "Dan".


Najveći problem je, navodi list, kako organizovati glasanje za sve poslanike podjednako, za one koji moraju biti u svojim domovima zbog izolacije, tako i one koji će biti u skupštinskim klupama, a da se ispoštuju sve zakonske i odredbe propisane Ustavom Crne Gore.

Prema saznanjima "Dana", na sutrašnjoj sjednici kolegijuma predsjednika Skupštine biće razmatrane izmjene jednog člana skupštinskog poslovnika po hitnom postupku, kako bi se poslanicima koji su u izolaciji zbog virusa omogućilo pravo da glasaju.

Ukoliko se takvo rješenje ne bi pronašlo, proces formiranja Vlade Crne Gore bio bi zaustavljen, što, kako se navodi, nikome ne bi bilo u interesu, s obzirom na to da to pitanje predstavlja najvažniji posao od kada se 30. avgusta promijenila vlast u Crnoj Gori.

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića na kojem će biti raspravljano o zahtjevu mandatara Zdravka Krivokapića da se zakaže sjednica parlamenta na kojoj će biti riječi o izboru nove vlade biće održan sutra.

Sastanku će prisustvovati svi šefovi poslaničkih klubova novog saziva parlamenta.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: