Vučić: Sretenje - vrijeme preispitivanja i vrijeme jedinstva našeg naroda | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vučić: Sretenje - vrijeme preispitivanja i vrijeme jedinstva našeg naroda

Datum:15.02.2021.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio da je Sretenje je veliki dan za Srbiju, dan kada se rađala moderna srpska država.Na svečanosti u Palati Srbija predsednik Srbije je, prije uručivanja odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti, istakao da je Sretenje i bukvar i čitanka Srba, vrijeme preispitivanja, vrijeme jedinstva našeg naroda, ma gdje da živi - u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji, Njemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Rusiji, Americi...

On je podsjetio da je to dan kada je veliki vožd, a narodni čovek Crni Đorđe podigao ustanak protiv Turaka, ali i dan kada je zahvaljući Milošu Veliku i Dimitriju Davidoviću Srbija donijela moderan i liberan ustav - ustav ispred svog vremena.

- Četrdeset dana nakon Božića mi slavimo Sretenje, najvažniji datum u istorijskom, političkom i vjerskom kalendaru naše lijepe Srbije - rekao je Vučić.

Istakao je da je Srbija zbog toga danas ponosna na svoju prošlost i pretke, ali gledajući u njih, Srbija je zagledana i spremna da radi za budućnost svoje dece.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: