VUČIĆ: Politici Šešelja žestoko ću se suprotstavljati | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

VUČIĆ: Politici Šešelja žestoko ću se suprotstavljati

Izvor: Tanjug | Foto: Sputnjik/Tanjug/Marko Đoković | Datum:01.04.2016.
– Nemam lični animozitet prema Vojislavu Šešelju, ali ću se njegovoj politici žestoko suprotstavljati, jer ona gura Srbiju u izolaciju, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za novinare.

Foto: Sputnjik/Tanjug/Marko Đoković„Ta politika gura Srbiju u prošlost, u nestabilnost, u probleme i muke i ekonomske nedaće. Ta bi nas politika izolovala od svih na Balkanu, ali i u Evropi“, ocenio je Vučić.

On je, podsetivši da je proces pred Haškim tribunalom protiv Šešelja od početka nedvosmisleno bio politički, a na pravni proces, „i kad su ga tražili u Hag, i kad su ga privremeno puštali i ponovo tražili“, istakao da je ponosan što je Vlada Srbije nakon presude dostojanstveno reagovala štiteći samo zakone i odbijajući da se u svakoj prilici povinuje zahtevima Haga.

„Nemam lični animozitet prema njemu, želim i njemu i njegovoj porodici zdravlje i sreću, međutim, problem imamo s njegovom politikom i žestoko ćemo joj se suprotstavljati. Ta politika gura Srbiju u prošlost, u nestabilnost, u probleme i muke i ekonomske nedaće. Ta bi nas politika izolovala od svih na Balkanu, ali i u Evropi“, ocenio je Vučić i poručio:

„Uopšte ne krijem da ću se toj politici i lično, dok god sam na čelu vlade, ali i kasnije kad to više ne budem, žestoko suprotstaviti“.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: