Srpski narod u Crnoj Gori je svoje temelje gradio na slavi velike dinastije Nemanjić | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Srpski narod u Crnoj Gori je svoje temelje gradio na slavi velike dinastije Nemanjić

Izvor: IN4S | Foto: IN4S | Datum:29.04.2016.

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić čestitao je danas Vaskršnje praznike patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitu crnogorsko-primorskom i arhiepiskopu cetinjskom Amfilohiju, episkopu budimljansko-nikšićkom i administratoru eparhije mileševske Joanikiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Grigoriju i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve i poželio da ih provedu u zdravlju i miru.


On je, između ostalog, istakao da ovaj veliki praznik treba da bude i podsticaj da se još hrabrije i odlučnije borimo za izvorne i istinske vrijednosti našeg naroda, njegovu slogu i prosperitet i da se ne odričemo onih koji su nam najbliži i koji su nam uvijek pokazivali da su nam i prijatelji i braća, poput Rusije čiji narod poput nas slavi Hristovo vaskrsenje i spas čovječanstva.

„Srpski narod u Crnoj Gori je svoje temelje gradio na slavi velike dinastije Nemanjić, čiji je rodonačelnik rođen u Podgorici, principima kosovskog zavjeta i čuvarima naše pravoslavne vjere Petrovićima, i to je put kojim treba da idemo u našoj borbi za konačnu slobodu i jedinstvo“, poručio je Mandić naglašavajući da je poslednjih godina u Crnoj Gori pojačana kampanja iz nekih centara moći protiv Srpske pravoslavne crkve, koja je kulminirala kroz „Nacrt zakona o slobodi vjeroispovijesti“.

Rezultat toga su i poslednji direktni ataci na manastire i imovinu, što podsjeća na ona vremena iz četrdesetih i pedesetih godina prošlog vijeka“, navodi se u saopštenju Nove.

„Ali, oni koji se nijesu odrekli tradicionalne Crne Gore i njenih vrijednosti, uvijek će biti uz svoju crkvu, a naročito u trenucima kada je ona izložena brutalnim napadima“, poručio je Mandić.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: