Protestni skup u Podgorici: Čast i bruka žive dovijeka | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Protestni skup u Podgorici: Čast i bruka žive dovijeka

Izvor: in4s | Foto: in4s | Datum:03.05.2016.

Demokratski front organizovaće večeras u Podgorici protestni skup pod motom „Čast i bruka žive dovijeka“, uoči skupštinske rasprave o ulasku dijela opozicije u Vladu Mila Đukanovića.

“Treba da obrazložimo naše razloge i da ocijenimo ovu novu političku situaciju, koja je nastala nakon izdaje dijela opozicije i spasavanja režima Mila Đukanovića. Mi praktično proteste prenosimo u zgradu Skupštine i nastavljamo tamo da se borimo za iste ciljeve zbog kojih smo i organizovali proteste“, rekao je član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević.

Tokom zasijedanja Skupštine, na kome će se raspravljati i o posebnom zakonu, koji će omogućiti primjenu političkog sporazuma vlasti i opozicije za slobodne iznore te o smjeni predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića, Front će odlučiti kada i kako će organizovati novi protest.

Procjenjujemo svaki dan situaciju u Skupštini i pozivamo naše pristalice na još jedan protest, koji ćemo sigurno organizovati tokom trajanja ove sjednice Skupštine, procijenićemo u zavisnosti kako bude tekla parlamentarna rasprava, da li će biti opstrukcija, koje očekujemo normalno jer vidimo da je sada to jedna velika ljubav, povjerenje, da je to praktično drugarski odnos između režima i nekadašnjih opozicionih stranaka„, rekao je Medojević.

13100846 1054617167937764 8375000606933118068 n Protestni skup u Podgorici: Čast i bruka žive dovijeka (VIDEO)

Front bojkotuje parlament već sedam mjeseci, a od kraja septembra organizovao je više desetina protesta, tražeći prelaznu vladu i ostavku premijera Mila Đukanovića.

Milan Knežević, član Predsjedništva Demokratskog fronta i predsjednik Demokratske narodne partije, kazao je ranije da će večerašnji protest predstavljati narodni odgovor na izdaju dijela opozicije koja je odlučila da uđe u koaliciju sa Dsmokratskom partijom socijalista.

Naš savez nepokolebljivo stoji na čvrstim opozicionim idejama koje smo proklamovali 27. septembra prošle godine. Umjesto da se dio opozicije nakon 24. oktobra udruži sa nama protiv Mila Đukanovića, oni su odlučili da se udruže sa šefom režima protiv DF-a„, naveo je Knežević.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: