Priznao da je vođa kriminalne grupe: Marović danas izlazi iz zatvora | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Priznao da je vođa kriminalne grupe: Marović danas izlazi iz zatvora

Izvor: IN4S | Foto: IN4S | Datum:17.05.2016.

Funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović potpisao je sporazum o priznanju krivice i danas će izaći iz pritvora.

Vijesti navode da će Marović, prema načelnom dogovoru sa tužiocima, robijati tri godine i osam mjeseci, dok novčani dio kazne koji treba da plati još nije usaglašen.

Marović, kako navodi izvor dnevnika, neće odgovarati kao šef kriminalne grupe, već za krivično djelo – zloupotreba službenog položaja putem podstrekivanja, izvršenog na organizovan način. Marović je uhapšen 17. decembra prošle godine.S druge strane, Dnevne novina navode da Marović Specijalnom tužiocu priznao da je vođa kriminalne organizacije i da ju je navodno formirao radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

Marović je potpisao izjavu da je organizovao kriminalnu organizaciju od 30-ak ljudi, opisao njihove uloge i način djelovanja, ali i otkrio kako je i preko kojih računa novac “izašao iz zemlje“. U suštini, to je potvrda svih sumnji za koje ga Tužilaštvo tereti. Međutim, novina je tvrdnja Marovića da sporni novac nije uzeo on, već da je i sam u tom korupcionaškom dilu prevaren. U koga je spreman da “uperi prst“ može se pretpostaviti.Spekuliše se da je u svojim priznanjima Marović ukazao na trag više od 15 miliona evra, za koje je oštećena Opština Budva. Riječ je o milionima koji su preko kompanije registrovane u Crnoj Gori besteretno prenijeti na više inostranih računa.

Kada Sporazum o priznanju krivice bude potpisan, Specijalno tužilaštvo će, po logici stvari, zatražiti blokadu svih spornih računa, kako direktno, tako i putem međunarodne pravne pomoći.

Nakon okončanja ovog postupka, kako saznaju DN Tužilaštvo će pokrenuti i finansijsku istragu protiv svih osumnjičenih, koja će obuhvatiti i članove njihovih porodica i povezana lica. U toj istrazi, oni će morati da dokazuju porijeklo cjelokupne imovine, a Tužilaštvo ima pravo i da je privremeno konfiskuje i da državi na raspolaganje. To bi u prevodu značilo da poznate Budvane tek čeka borba da zadrže imovinu koju posjeduju.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: