Dan kad padaju maske: Milo dobija “opozicione“ ministre | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Dan kad padaju maske: Milo dobija “opozicione“ ministre

Izvor: IN4S | Foto: IN4S | Datum:18.05.2016.

Poslanici u parlamentu najvjerovatnije će danas glasati o usvajanju Sporazuma o uslovima za fer izbore i izboru novih ministara u Vladi Mila Đukanovića, a prethodno će se izjasniti o inicijativi za razrešenje predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Karivokapića.

Poslanici Demokratskog fronta, uz minimalno učešće predstavnika URA, Demosa, SDP-a i manjinskih partija, bez uključivanja DPS-a, prethodna dva dana raspravljali su o kadrovskim rješenjima u vladi.

Đukanović je uputio je Skupštini Crne Gore predlog za razrješenje tri i izbor četiri ministra i dva potpredsjednika.

Nakon što je Đukanović odbio prijedlog SDP-a, Demosa i URA da za ministra poljoprivrede postavi Milorada Vujovića, zbog, kako je navedeno, njegove nestručnosti, uslijedila je ministarska vrteška pa je tzv.opoziciona trojka predložila premijeru da Vujović, ipak, bude potpredsjednik Vlade, a da ministar poljoprivrede bude Milenko Popović, dosadašnji kandidat za funkciju potpredsjednika. To rješenje je prihvatljivo Đukanoviću.

Vujović je „nestranački“ kandidat “trojke”, a bio je dugogodišnji član Liberalnog saveza Crne Gore i nosilac liste Liberali Cetinja, a kasnije je, do marta 2013. godine, bio i član Savjeta Pozitivne Crne Gore. Sada je blizak Građanskom pokretu URA  Žarka Rakčevića.

Popović je član Savjeta Demosa, a za ministra unutrašnjih poslova predložen je Goran Danilović takođe iz Demosa, za ministra finansija Raško Konjević koji do skora bio ministar unutrašnjih poslova, a za ministra rada i socijalnog staranja Boris Marić blizak Građanskom pokretu URA.

Đzukanović je za potpredsjednika Vlade predložio Petra Ivanovića, dosadašnjeg ministra poljoprivrede.

Predstavnici Demosa i URE poručili su da u Vladu ulaze ne da bi podržali, već kontrolisali aktuelnu vlast.

Na drugoj strani, DF ostaje pri stavu da je Leks specijalis kapitulacija opozicije, kao i da iza sporazuma stoji američka ambasada. Iz DF-a, kao i SNP-a, najavili su da neće glasati za taj akt, niti podržati rekonstrukciju Đukanovićeve vlade.

Poslanici DPS-a su parlamentu dostavili inicijativu za smjenu potpredsjednika parlamenta iz DF-a Branka Radulovića.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: