Dačić: Usvajanje rezolucija o Srebrenici u funkciji dodvoravanja | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Dačić: Usvajanje rezolucija o Srebrenici u funkciji dodvoravanja

Izvor: RTRS | Datum:08.07.2021.

Dačić smatra da pravde i suočavanja sa zločinima počinjenim u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije ne može da bude sve dok se ne pokaže spremnost na osudu svih zlodjela.

- Ako neko želi da bude pravedan, onda mora da osudi sve zločine - rekao je Dačić za Televiziju "K1".

On je podsjetio da je Srbija ranije pozvala parlamente drugih zemalja da osude sve zločine, ali to niko do sada nije uradio.

Dačić pita šta bi se dogodilo ako bi Srbija usvojila rezoluciju o genocidu u Jasenovcu i da li bi Hrvatska to shvatila kao nešto što je upereno protiv njenog naroda.

- Žalosna je situacija da zločin nad Srbima nije vijest i ne zaslužuje pažnju - zaključio je Dačić.

Skupština samoproglašenog Kosova usvojila je juče rezoluciju kojom se osuđuje navodni genocid u Srebrenici. Prethodno su poslanici "Srpske liste" napustili sjednicu.

Prethodno je rezoluciju o Srebrenici usvojio i parlament u Crnoj Gori, nakon čega je Skupština opštine Srebrenica u petak, 2. jula, usvojila Rezoluciju o stradanju srpskog naroda u Srebrenici u 20. vijeku i osudila sve zločine počinjene nad Srbima, kao i pripadnicima svih naroda na prostoru bivše Jugoslavije u tom periodu.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: