Vučić predao Dodiku prednacrt zajedničkog zakona | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vučić predao Dodiku prednacrt zajedničkog zakona

Izvor: RTRS | Datum:26.08.2021.

Predsjednik Srbije Aleksdandar Vučić danas je u Beogradu srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, predao prednacrt zakona o zaštiti srpskog jezika i ćiriličnog pisma, koji bi trebalo da usvoje skupštine Srbije i Republike Srpske na Dan nacionalnog jedinstva 15. septembra.

Vučić je na svom Instagram nalogu istakao da se sa Dodikom u današnjem razgovoru saglasio da je saradnja između Republike Srbije i Srpske izuzetna na svim nivoima i da srpski narod ne smije i ne može sebi da dozvoli bilo kakve sukobe i povratak u prošla vremena.

- Naše zajedništvo i jedinstveno djelovanje na polju ekonomije, kulture, obrazovanja, istorijskog sjećanja ni jednog trenutka ne smije biti dovedeno u pitanje - poručio je Vučić.

Naveo je da je sa Dodikom vodio "suštinske razgovore o budućnosti cijelog regiona", a da su posebno razmatrali inicijativu Otvoreni Balkan, ali i konkretne projekte, poput izgradnje dijela auto-puta od Kuzmina do Bjeljine.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: