Vučić: Vodi se opšta politička hajka protiv Đokovića, činimo sve | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vučić: Vodi se opšta politička hajka protiv Đokovića, činimo sve

Izvor: RTRS | Datum:06.01.2022.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije fer što se protiv Novaka Đokovića vodi opšta politička hajka, u kojoj učestvuju svi od australijskog premijera do svih ostalih, glumeći kako ista pravila važe za sve.


 

Vučić je istakao da je to besmisleno, pošto su više tenisera pustili u Australiju pod istim uslovima po kojim Đokovića nisu.

Predsjednik Srbije je tako odgovorio na pitanje Juronjuza šta je država uradila da pomogne Đokoviću da prevaziđe situaciju u Australiji.

Kaže da ga je iznenadilo što ga to pita novinar sa televizije za koju je primjetio da podržava Violu fon Kramon i njene ideje, od nezavisnosti Kosova do toga kako bi Srbiju i Srpsku trebalo kažnjavati.

- Vidio sam da je ona podržala akciju protiv Đokovića, a siguran sam da će i vladika Grigorije i drugi to da podrže", primetio je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da je sinoć kasno prvi put razgovarao sa Đokovićem i drugi put rano jutros.

- Pošto je Nikola Selaković na teritoriji SAD, Vlada Marić (pomoćnik ministra ) je pozvao ambasadora Australije sinoć i jutros i u skladu sa dogovorima koje imamo, Ana Brnabić poziva upravo ženu iz Home Affairs-a u Australiji (Ministarstvo unutrašnjih poslova) i moleći da se prije ponedjeljka, prije konačne odluke australijskog suda, Đokoviću dozvoli da bude umjesto u ovom zloglasnom hotelu, u kući koju iznajmljuje i u kojoj može da se kreće i bude pod nadozorom od 24 časa - jasan je Vučić.

On je istakao da je na svemu što je Đoković tražio od svoje države u svakom trenutku i rađeno i da je obaveza države da štiti interese svojih građana.

Kaže da je to isto kao kada Alternativnu televiziju u BiH proglase za korupciju, dok su one koji kupuju fudbalske klubove u Premijer ligi od naših para leglo poštenja.

Svima je jasno o čemu se tu radi, naglasio je Vučić.

- Razgovarao sam sa ocem Novaka Đokovića više puta, svi smo u kontaktu i ministar sporta, ali plašim se da će ta vrsta političkog iživljavanja da se nastavi nad Đokovićem, da bi dokazali druge stvari. Kada nekoga ne možete da pobijedite onda se bavite ovakvim stvarima. Podsjeća li vas to na nešto - kada neko ne smije da se kandiduje ili ne smije da se takmiči - zapitao je Vučić.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: