Pretresanje srpskih kuća na Badnji dan - politički motivisana akcija | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Pretresanje srpskih kuća na Badnji dan - politički motivisana akcija

Izvor: Rtrs | Datum:06.01.2022.

Današnje pretresanje srpskih kuća u Štrpcu, baš na Badnji dan, predstavlja novi pritisak i prijetnju Srbima na Kosmetu, a da je riječ o političkoj i etnički motivisanoj akciji nedvosmisleno pokazuje trenutak koji je tendenciozno i namjerno izabran za njeno sprovođenje, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

- Pod plaštom borbe protiv korupcije, vlasti u Prištini danas su, na jedan od najznačajnijih vjerskih praznika za Srbe, u Štrpcu sprovodili strahovladu i odmazdu. Umjesto da Srbima čestitaju Badnji dan kako dolikuje, predstavnici privremenih vlasti u Prištini to su učinili oružjem i zastrašivanjem vjernika - navedeno je u saopštenju.

 

U saopštenju se navodi da su pripadnici specijalnih policijskih snaga Rosu upali na Badnje jutro pod punim naoružanjem u srpske kuće, te da je jasno da namjera nije borba protiv korupcije.

 

Iz Osnovnog tužilaštva u Uroševcu ranije danas je saopšteno da je u akciji izvedenoj na 10 lokacija u više gradova na Kosovu i Metohiji uhapšeno sedam osoba.

 

Policija samoproglašenog Kosova je 21. decembra u Štrpcu, zbog, kako je tada obrazloženo, nelegalne gradnje i korupcije, uhapsila 10 osoba, među kojima i Bratislava Nikolića, bivšeg predsjednika opštine Štrpce.

 

Uhapšeni su osumnjičeni za uzimanje i davanje mita i zloupotrebu službenog položaja.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: