Đoković se zahvalio Vučiću - Moja veza i odnos prema srpskom narodu jača iz dana u dan | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Đoković se zahvalio Vučiću - Moja veza i odnos prema srpskom narodu jača iz dana u dan

Izvor: RTRS | Datum:03.02.2022.

Predsjednik Srbije Aleksandra Vučića sastao se danas sa najboljim teniserom svijeta Novakom Đokovićem.


 

 Vučić je prokomentarisao potez tamošnjih vlasti Australije koje su odbile da puste Đokovića u zemlju i opisao kako se osjećao kada je kasno uveče saznao za tu informaciju.

- Ajde, Novače, vraćaj se nazad, šta ćeš tamo... Onda sam vidio koliko je čovjek uporan, koliko je želio da se bori i pokaže na sportskom planu koliko je spreman... - istakao je Vučić.

Rekao je da je pomalo navijao za Medvedeva u finalu Australijan opena, ali se i radovao zbog Nadalove pobjede, kako bi Đoković ostao na prvom mjestu na ATP listi.

- Da organizujete više turnira, spremni smo da pomognemo... Hvala vam na svemu što se uvijek borite za Srbiju - naveo je Vučić.

Đoković se zahvalio na toploj dobrodošlici i zahvalio se Vučiću, institucijama i građanima na podršci.

- Želio sam da se vidim sa vama, jer sam osjetio kao građanin Srbije potrebu da se zahvalim na velikoj podršci za vrijeme nemilih događaja u Australiji. Iako sam bio sam u pritvoru u Australiji, nisam se osjećao usamljeno - rekao je Đoković.

Istakao je da je iamo podršku familije, prijatelja, čitavog naroda.

- Mnogo dobronamjernih ljudi se javljalo da ličnim i javnim putem mi olakšaju boravak u Australiji, koji je u najmanju ruku bio neočekivan. Kao predsjednik Srbije niste imali obavezu da pružite podršku, ali osjećam veliku zahvalnost što ste se zauzeli za mene i vjerovatno sebe stavili u kompromitovanu političku poziciju na međunarodnom planu. Zbog toga sam zahvalan i to kao građanin, čovek i sportista ću dugo pamtiti - rekao je Đoković.

Dodao je da njegova veza i odnos prema srpskom narodu jača iz dana u dan.

- Ove okolnosti ukazuju da će ta veza trajati dovijeka - rekao je Đoković.

- Pošto se nisam oglašavao u javnosti, ovo je prvi put, molim za strpljenje, jer ću u narednih sedam do deset dana ću se podrobnije oglasiti o svemu što se dešavalo na Australijan openu - najavio je Đoković.
 


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: