Vulin: Srbija neće prestati tražiti pravdu za ubijenu djecu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vulin: Srbija neće prestati tražiti pravdu za ubijenu djecu

Izvor: RTRS | Datum:24.03.2022.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da Srbija neće prestati da traži pravdu za djecu ubijenu prije 23 godine tokom NATO agresije, niti će ikada postati članica tog vojnog saveza.


 

On je rekao da Bog prašta, a Srbi ne mogu ni da oproste, niti da zaborave.

- Za našu ubijenu decu nema pravde, ali nema ni za nas opravdanja da ikada postanemo članica NATO pakta, da ikada drugima činimo ono što je činjeno nama, da ikada prestanemo da tražimo pravdu za našu ubijenu decu. Bog prašta, Srbi ne mogu da oproste, niti zaborave - naglasio je Vulin.

On je poručio da su oni koji su tada pokušali da ubiju Srbiju, ubili međunarodno pravo i da danas nemaju pravo da od Srbije traže da zaboravi ko joj je te 1999. godine bio prijatelj, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

- Te 1999. ubijali su nas ujedinjeni naši protivnici iz dva svjetska rata sa našim saveznicima iz dva svjetska rata. Sve žrtve koje su Srbi podneli za slobodu čovječanstva ponižene su i uvređene te 1999. godine, kada se odigrao poslednji veliki nekažnjeni ratni zločin u 20. vijeku - istakao je Vulin.

Vulin je danas, povodom 23 godine od početka NATO agresije na Srbiju, položio vijenac na spomen-obilježje poginulim policijskim službenicima u Beogradu i naglasio da su pripadnici MUP-a dali svoje živote ne pitajući koja je veličina onoga ko traži da Srbi napuste svoju slobodu.

NATO je 24. marta 1999. godine, rušeći međunarodno pravo i mimo Savjeta bezbjednosti UN, započeo agresiju na SR Jugoslaviju. Tokom agresije, korištena su ubojita sredstva zabranjena međunarodnim konvencijama, uključujući kasetne bombe i granate punjene osiromašenim uranijumom.

U velikim civilnim razaranjima ubijeno je nekoliko hiljada ljudi, a više od 6.000 zadobilo je ozbiljne povrede, koje su u velikom broju izazvale trajni invaliditet.

Ukupna ratna šteta procijenjena je na više od 100 milijardi dolara, ne računajući neprocjenjivu štetu nanesenu prirodnoj sredini i dugoročne posljedice po zdravlje ljudi.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: