Кривокапић: Мањинска влада уводи Црну Гору у нестабилност | Херцег Телевизија Требиње

Политика - Регион

Кривокапић: Мањинска влада уводи Црну Гору у нестабилност

Извор: RTRS | Датум:08.04.2022.

Премијер црногорске владе у техничком мандату Здравко Кривокапић изјавио је да потенцијална мањинска влада не може бити стабилна и Црну Гору би увела у немире и нестабилност, која би се тешко контролисала.


 

Кривокапић је то рекао на маргинама економског самита у Делфима, током сусрета са аустријском министарком за Европу и устав Каролином Едштадлер, а тема тог сусрета је била криза у Украјини и могуће реперкусије на Црну Гору, као и на њен улазак у ЕУ.

- Европско окружење мора бити стабилно. Потенцијална мањинска влада, не може бити стабилна, јер је чине идеолошки неспојиве партије, а сама прекомпозиција у парламенту није довољна за реформе, поготову не уз подршку оних који су корупцијом гушили систем деценијама - рекао је Кривокапић.

Потребно је, сматра одлазећи премијер, да се нове младе снаге укључе у политику, врате етику у ту дјелатност од највећег значаја по друштво и покажу да политика није трговина.

- Стварање те владе земљу би директно увело у немире и нестабилност, а потом би контрола саме ситуације била јако тешка, јер увек постоје елементи који користе хаос, а који се може надовезати на дешавања у Украјини - упозорио је Кривокапић, пренио је портал подгоричког Дана.

Кривокапић је указао да Црна Гора још није кренула путем евроскептицизма, али су актуелна политичка ситуација и криза демократије пољуљале европска уверења одређеног броја грађана.


Категорија: Регион

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: