Vulin: Dok Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vulin: Dok Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana

Izvor: RTRS | Datum:27.04.2022.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je sinoć da dokle god Srbiju vodi predsjednik Aleksandar Vučić, Republika Srpska će znati da postoji jedno mjesto gdje će uvijek biti kod kuće - njena Srbija.


 

Na svečanosti povodom obilježavanja Dana Banjaluke, gdje je bio u svojstvu izaslanika predsjednika Srbije, Vulin je poručio da Banjaluka i Srpska imaju pravo da se nadaju dobrim i boljim vremenima.

- Dok Vučić vodi Republiku Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana, branjena, sačuvana. Dok god Vučić bude vodio Srbiju, Republika Srpska će znati da postoji jedno sigurno, stabilno, vrijedno i važno mejsto na planeti zemlji gdje će Republika Srpska uvek biti kod kuće - njena Srbija. I dokle god svi zajedno budemo sanjali san o uspravnoj, uspješnoj, bogatoj, razvijenoj Srbiji sanjamo san o uspješnoj, bogatoj, uspravnoj i razvijenoj Republici Srpskoj - rekao je Vulin.

Navodeći da drugi narodi imaju pravo da budu jedinstveni politički narodi Vulin je upitao zašto Srbi ne bi bili jedinstven politički narod, saopštio je MUP Srbije.

- Zašto se na ovaj dan ne bi sabrali i razmišljali o sebi i vremenu koje dolazi. Zašto ne bi donosili odluke koje su od suštinskog značaja za trajanje i postojanje Srba. Zašto ih ne bi donosili zajedno - upitao je Vulin.

Kako je rekao svi drugi imaju pravo na to, a zašto bi to pravo samo Srbima bilo uskraćeno.

- Srbi su stvorili Republiku Srpsku, Srbi su stvorili Srbiju, samo Srbi mogu da umanje Srbiju ili izgube Republiku Srpsku. To ova generacija sebi neće dozvoliti. Ubijeđen i siguran da je vrijeme koje je pred nama vrijeme mira, napretka, rasta. Ubijeđen i siguran da će srpski narod u danima koji dolaze samo pokazivati svoju veličinu, koliko je vrijedan ponavljanja. Uvjeren da će vrijeme koje je pred nama biti vrijeme političkog jedinstva Srba. Da će Srbi u ovoj generaciji političara stvoriti srpski "svijet" - kazao je Vulin.

Rekao je i da ima brojnijih naroda od srpskog, da ima većih gradova od Banjaluke, bogatijih i razvijenijih, ali da nema tvrdoglavijih, upornijih i naroda koji više voli slobodu.

- Mi danas obilježavamo 77 godina od dana kada nije došla sloboda, ona ni ne dođe ni ne ode, već dana kada su naši preci oteli slobodu, kao što se sloboda na ovim prostorima jedino i može dobiti - kazao je Vulin i naglasio da Banjaluka ne postoji slučajno, baš kao što ni Republika Srpska nije nastala slučajno kao tvorevina velikih sila.

Republika Srpska je nastala kao potreba srpskog naroda da ima svog sudiju, ljekara, policajca, jer tamo gdje to nema, tamo za srpski narod nema ni slobode ni pravde, kazao je Vulin koji je "u ime predsjednika Srbije i svih Srba " čestitao Dan Banjaluke i poželio da svi zajedno budemo stabilni, sigurni i uspješni.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: