Krivokapić: Lavrov mogao da dođe vozom | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Krivokapić: Lavrov mogao da dođe vozom

Izvor: RTRS | Datum:08.06.2022.

Crna Gora je, zabranom preleta avionu šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, ispoštovala obaveze koje je preuzela, rekao je crnogorski ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, navodeći da je ta odluka bila neizbježna.
  


Ranko Krivokapić     (Foto: EPA/SZILARD KOSZTICSAK)


Krivokapić je novinarima u Vili Gorica, nakon sastanka sa grčkim kolegom Nikosom Dendijasom, kazao da ga čudi burna rekcija na tu odluku, dodajući da je Lavrov do Beograda mogao doći vozom, jer oni nisu zabranjeni na relaciji Beograd – Moskva.

- Začuđuje i karikaturalnost, ali ni ona nije za potcjenjivanje kada je neko angažovan na raketnom sistemu u Rusiji - naveo je Krivokapić.

Upitan kada je i ko je donio odluku o zabrani preleta, on je rekao da je odluku formalno donijela Vlada i dio Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

- To je formular koji se ispuni. Tako da se radi o administrativnoj odluci, koja je ustaljena. Premijer je bio informisan da ćemo to uraditi - rekao je Krivokapić.

On je, komentarišući podršku Lavrova inicijativi Otvoreni Balkan, kazao da regija obiluje brojnim inicijativama.

Kako je dodao, premijer Dritan Abazović je u Ohridu na Samitu kao posmatrač, i tamo će se raspitati o aspektima te inicijative.

Izvor: MINA


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: