Kraj Milove ere: Napušta funkcije?! | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Kraj Milove ere: Napušta funkcije?!

Izvor: Beta | Foto: Beta | Datum:27.10.2016.

Crnogorski premijer Milo Đukanović napušta državne funkcije, a njega će na funkciji premijera, ako Demokratska partija socijalista dobije mandat za sastav Vlade, zamijeniti visoki funkcioner te stranke Duško Marković.

miloGlavni odbor DPS danas će odlučiti o prijedlogu stranačakog Predsjedništva da Marković bude kandidat za mandatara nove crnogorske vlade, nakon parlamentarnih izbora koji su održani 16. oktobra.

Kandidaturu Markovića Predsjedništvo je utvrdilo na sinošnoj sjednici i to nije iznenadilo crnogorsku javnost, iako se Đukanović tokom predizborne kampanje, a ni ranije, nije izjašnjavao o svojoj državničkoj karijeri.

Đukanović je ranije dva puta napuštao premijersku funkciju, ali se i vraćao, kako je tada objašnjavano, zbog političkih potreba, jer se ocjenjivalo da je njegovo iskustvo i dalje nezaobilazno u važnim državnim poslovima.

Ovaj put, nema sumnje, Đukanović odlazi sa državnih funkcija, mada ima mišljenja da bi on mogao biti kandidat za predsjednika Crne Gore, na predsjedničkim izborima 2018. godine. 

Na izborima 16. oktobra, DPS je dobio 36 poslaničkih mandata, ali partija sama ne može formirati Vladu. Stoga računa na, kako ističe, „prirodne partnere“, stranke koje u crnogorskom parlamentu zastupaju interese manjinskih zajednica.

Sa njihova četiri poslanika i dva poslanika Socijaldemokrata Crne Gore, koji će sigurno prihvatiti koaliciju, DPS bi imao većinu sa 42 poslanička mjesta, od 81 koliko broji crnogorska skupština.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: