Vulin: EU politika gaženja potpisanih sporazuma | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vulin: EU politika gaženja potpisanih sporazuma

Izvor: RTRS | Datum:01.07.2022.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da izjava portparola EU Petera Stana da samoprozvano Kosovo ima pravo da jednostrano ukida srpske tablice u južnoj srpskoj pokrajini sasvim priliči EU i njenoj politici gaženja svih sporazuma za koje je svojim potpisom garantovala.


 

 Stanu nije palo na pamet da pomene osnivanje Zajednice srpskih opština niti da traži poštovanje Briselskog sporazuma, ali jeste da pravda šiptarske laži i da priprema opravdanje za nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji - istakao je Vulin.

On je naveo da Srbiju iz EU predugo lažu i ucjenjuju, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

- Neka preuzmu i odgovornost za svoje laži - istakao je Vulin komentarišući navode Stana da takozvano Kosovo ima pravo da ukine tablice i da je Brisel bio obaviješten, ali ne i konsultovan o planovima vlasti u Prištini koji se odnose na registarske tablice i slobodu kretanja na Kosovu i Metohiji.

On je pozvao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da nastavi da govori i radi kao predsjednik svih Srba i da ne poklekne pred silom i licemerjem EU.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: