Vučić: Kfor da ne dozvoli šikaniranje i maltretiranje Srba | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vučić: Kfor da ne dozvoli šikaniranje i maltretiranje Srba

Izvor: RTRS | Datum:25.08.2022.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da pripadnici Kfora treba da zaštite Srbe na Kosovu i Metohiji i da ne dozvole njihovo maltretiranje i šikaniranje.
 


Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ RADE PRELIC)


- Vaš cilj je da zaštitite srpsko stanovništvo. Zašto ne štitite ljude koji su manjina, zašto pomažete Albancima da ugnjetavaju tu manjinu? Zašto vježbate sa Albancima razbijanje demonstracija i bacanje šok-bombi? Zašto vježbate sa njima maltretiranje Srba? Da li je to vaš posao ili da pomognete Srbima da ostanu na svojim ognjištima? - upitao je Vučić.

On je naglasio da slobodu kretanja nisu omele barikade, već oni koji hoće da zaustave saobraćaj na administrativnoj liniji.

Vučić je najavio da će poslije razgovora sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom poslati pismo Kforu na Kosovu i Metohiji. Vučić je dodao da će pismo Kforu poslati vjerovatno zajedno sa predsjednicima Vlade i Skupštine Srbije, a možda će to učiniti i sam.

- Mi drugačije tumačimo ulogu Kfora - rekao je Vučić u Beogradu.

On je rekao da ljudska volja ne može da bude pobijeđena i poručio da se kriza rješava razgovorima i da samo traži da se poštuju sporazumi koji su potpisani.

Govoreći o zaključcima koje su donijeli predstavnici četiri opštine na sjeveru Kosova, Vučić je rekao da je to jedino što su mogli da urade, jer su "pritjerani uza zid"


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: