Brnabićeva na sjeveru Kosova i Metohije | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Brnabićeva na sjeveru Kosova i Metohije

Izvor: RTRS | Datum:05.09.2022.

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić danas bi trebalo da u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice posjeti Multimedijalni centar namijenjen studentima, manastir Banjska u opštini Zvečan i više domaćinstava u Leposaviću, najavljeno je iz Srpske liste.
 


Ana Brnabić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)


Brnabićeva će, prema najavama, posjetiti opštine na sjeveru KiM-a u pratnji direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića i direktora IT Kancelarije u Vladi Srbije Mihajila Jovanovića.

Planirano je da dočeku Brnabićeve prisustvuju predsjednici svih privremenih organa srpskih opština, kao i gradonačelnici 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom.

Brnabićevu će u manastiru Banjska dočekati Njegovo preosveštenstvo episkop raško-prizrenski Teodosije sa igumanom Danilom.

Tokom posjete Leposaviću Brnabićeva će posjetiti nekoliko socijalno ugroženih porodica i porodica koje se bave proizvodnjom, pojasnili su iz Srpske liste.

Boravak Brnabićeve na KiM-u odobrilo je ministarstvo unutrašnjih poslova u Prištini i ona će, kako je najavljeno, u južnu srpsku pokrajinu ući preko administrativnog prelaza Jarinje sa ličnom kartom Srbije.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: