Erdogan stigao u Beograd, Vučić ga dočekao na aerodromu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Erdogan stigao u Beograd, Vučić ga dočekao na aerodromu

Izvor: RTRS | Datum:07.09.2022.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je sinoć oko 21.20 na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", gdje ga je, kao domaćin, dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.


 
Vučić i Erdogan (Foto: TANJUG/ RADE PRELIC)


Vučić je Erdogana dočekao uz crveni tepih, i postrojenu Gardu Vojske Srbije, a po izlasku iz aviona, dvojica predsjednika zadržali su se u, za tu priliku, neuobičajeno dugom i srdačnom razgovoru, što je izraz velikog prijateljstva koje gaje ova dva lidera.

Po protokolu, uobičajeno je da se gost dočeka i isprati do automobila, bez dužeg razgovora na crvenom tepihu.

Turski predsjednik je u Beograd doputovao sa brojom delegacijom, u kojoj se nalazi i šef diplomatije Turske Mevlut Čavušoglu, koji je pre nekoliko dana prisustvovao Samitu "Otvorenog Balkana".

Goste iz Turske, pored predsjednika Vučića na aerodromu su dočekali i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministrka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Svečani doček za turskog predsjednika biće priređen sutra ispred Palate Srbija, nakon čega će uslijediti sastanak Erdogana i Vučića, kao i sastanak delaegacija dvije zemlje.

Biće potpisan i niz sporazuma za unapređenje ekonomske i političke saradnje dvije države, a biće održan i Srpsko-turski biznis forum, koji će okupiti 300 kompanija i 500 privrednika iz dvije zemlje.

Predsjednik Turske treći put za pet godina dovodi u Beograd najvišu privrednu i političku delegaciju.

Erdogan je u Beograd doputovao iz Sarajeva, a nakon Beograda odlazi u Hrvatsku.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: