Usvojena Deklaracija o zabrani dolaska predsjednika Hrvatske u Sarajevo | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Usvojena Deklaracija o zabrani dolaska predsjednika Hrvatske u Sarajevo

Izvor: RTRS | Datum:05.10.2022.

Gradsko vijeće Sarajeva usvojilo je danas Deklaraciju o osudi stavova predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića prema BiH u kojoj je navedeno da on ne treba da dolazi u Sarajevo dok ne promijeni svoje uvredljivo ponašanje prema BiH.
 


Sarajevo Foto: Wikipedia


Njegovo ponašanje je ocijenjeno da "nije državničko niti primjereno predsjedniku jedne evropske zemlje".

- Pozivamo gospodina Milanovića da promijeni svoje uvredljivo ponašanje prema BiH. Do tada neka ne dolazi u Sarajevo, glavni grad BiH, jer neće biti poželjan - navedeno je u Deklaraciji.

O Deklaraciji je raspravljano po skraćenom postupku. Sa 19 glasova "za", a dva protiv, te dva uzdržana, Deklaracija je usvojena u obliku u kojem je predložena.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović poručio je u ponedjeljak, 3. oktobra, da će podržati neki oblik samouprave Hrvata u BiH, ako se oni na to odluče.

- Dok god je moguće da Hrvatima neko drugi izabere člana Predsjedništva BiH - to se zove prevara. Međunarodna zajednica ne radi ništa, a Hrvatska ne radi dovoljno - naveo je Milanović.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: