Brnabić: Borićemo se da ne uvedemo sankcije Rusiji | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Brnabić: Borićemo se da ne uvedemo sankcije Rusiji

Izvor: RTRS | Datum:26.10.2022.

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će vlada nastaviti da se bori da ne uvodi sankcije Rusiji jer je to, kako kaže, principijelna politika koju vodi.
 


Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC)


To je njen odgovor šefu poslaničke grupe Moramo - Zajedno Nebojši Zelenoviću, koji je na sjednici Skupštine Srbije, na kojoj se raspravljalo o novoj vladi, ocijenio da se u Srbiji vodi "politika skrivanja pod kamen" i zamjerio što nije donesena odluka o uvođenju sankcija Rusiji.

Kako je naveo Zelenović, vlada je ta koja jedina ima mandat da odluči da li će Srbija ići prema Zapadu, kao i da donese odluku da li će se uvesti sankcije Rusiji.

Zanimljivo mu je, kaže, kako će o sankcijama Rusiji glasati kandidati za ministre poput Tomislava Žigmanova i Tanje Miščević, kao i šta će reći na to ukoliko dođe na dnevni red Ivica Dačić ili Đorđe Milićević.

- To je vrlo važno pitanje i od tog pitanja zavisi naša budućnost - kazao je Zelenović.

Brnabićeva je rekla da su po Zelenoviću sankcije su davno uvedene.

- Ako nisu, vi ste već tri puta rekli da ćemo uvesti. Ako kažete da nisu, dugujete izvinjenje. Izgubili ste kredibilitet po tom pitanju - naglasila je Brnabićeva.

Ukazala je na to da je Zelenović govorio i prije izbora da treba uvesti sankcije Rusiji, a da su neki njegovi koalicioni partneri tada govorili da ne treba, pa su poslije izbora promijenili stav i rekli da je vrijeme već izgubljeno i da treba požuriti sa uvođenjem.

Podsjećajući da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dosta pričao o tome, Brnabićeva kaže da je građanima jasno da će se vlada i država boriti kao što se bore već sedam - osam mjeseci, da ne uvode sankcije Rusiji.

- Ako dođe trenutak da više ne možemo da ne uvodimo - to kako će vlada glasati je za vladu, a ne za vas. Vlada glasa i izađe sa stavom. Naš stav je da ćemo se boriti koliko god možemo da ne uvedemo sankcije Rusiji jer je to u skladu sa našom principijelnom politikom. Nadam se da ćemo izgurati - poručila je mandatarka.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: