Vučić: Kurti nema pravo da oduzima tablice Srbima | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vučić: Kurti nema pravo da oduzima tablice Srbima

Izvor: RTRS | Datum:07.11.2022.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Priština nema nikakvo pravo da se Srbima oduzimaju tablice KM i dodao da predstavnici Kvinte obmanjuju javnost kada kažu da Aljbin Kurti na to ima pravo, ali da to treba da bude odloženo deset meseci.
 


Aleksandar Vučić (Foto: FOTO TANJUG/ RADE PRELIC)


- Ni na kakvo pravo da se oduzimaju tablice Srbima KM oni nemaju. Predstavnici Kvinte se pozivaju na pogrešan član ili ako hoćete na tačan član, ali oni ne razumiju razliku između KS i RKS tablica. Jedne su statusno neutralne...nego se prave blesavi, sto puta sam im ponovio to nego ne smiju da kažu zato što je za njih Kosovo nezavisna država - rekao je Vučić gostujući u emisiji Hit tvit na Pinku.

Dodao je da je Kurti iz Berlina smijenio srpskog policajca Nenada Đurića i dodao da je to bilo protivpravno.

Istakao je da Kurti nema nikakvo pravo da suspenduje i smjenjuje bilo koga već da je to pravo četvorice gradonačelnika severno-kosovskih opština.

- Kada su se tri stvari desile - potvrda da neće da formiraju Zajednicu srpskih opština, kada je ponovljeno da nastavljaju sa terorom oko tablica i smijkenjen protivpravno Đurić Srbi su rekli ''Mi više ovaj zulum da trpimo nećemo", rekao je Vučić.

Dodao je da je sa Srbima sa KiM dugo razgovarao i da je i ovaj put pokušao da ih odgovori od napuštanja institucija, djelimično, ali da im je odmah rekao da ih razumije i da će ih podržati kakvu god odluku da donesu.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: