„Pobjeda“: Đukanović podnio ostavku na poslaničko mjesto | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

„Pobjeda“: Đukanović podnio ostavku na poslaničko mjesto

Izvor: Tanjug | Foto: Tanjug | Datum:17.12.2016.

Lider Demokratske partije socijalista i nosilac liste te stranke na parlamentarnim izborima, Milo Đukanović, podnio je ostavku na poslaničko mjesto, objavila je podgorička „Pobjeda“.

069639

List navodi da je Đukanović ostavku podnio juče i da je o tome dopisom obavijestio predsjednika Skupštine, Ivana Brajovića.

„Obavještavam Vas da podnosim ostavku na dužnost poslanika u Skupštini Crne Gore, na koju sam izabran sa liste ‘Sigurnim korakom! DPS Milo Đukanović“, navodi se u dopisu Đukanovića.

Bivši crnogorski premijer je u srijedu u Beogradu izjavio da ostaje u politici, podsjeća RTCG.

„Ostajem u politici iz druge pozicije, iza dnevne političke scene“, rekao je Đukanović i dodao da smatra da ima i iskustva i inspiracije da pomogne.

Ostavku je Đukanović najavio nedavno na sjednici Glavnog odbora DPS-a kada je rekao da će „lično, kroz puni anganžman na čelu DPS pružati snažnu podršku“ budućem premijeru Dušku Markoviću.

Demokratska partija socijalista, čiji je lider Đukanović, na oktobarskim izborima osvojila je 158.490 glasova, odnosno 36 mandata.

Jedan mandat pripada Liberalnoj partiji, odnosno njenom predsjedniku Andriji Popoviću.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: