Crna Gora: Registrovano 100.000 izdatih oružnih listova | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Crna Gora: Registrovano 100.000 izdatih oružnih listova

Izvor: RTRS | Datum:13.03.2023.

Crna Gora sa oko 620.000 stanovnika ima registrovano 100.000 izdatih oružnih listova, podatak je Ministarstva unutrašnjih poslova.
 

Ivan Pekić iz Internacionalne policijske organizacije kaže da osim legalnog naoružanja, građani Crne Gore posjeduju i nelegalno.

- Prema poslednjim zvaničnim podacima specijalizovanih kuća, građani Crne Gore posjeduju oko 130.000 komada vatrenog oružja, a nezvanični podaci govore da postoji i oko 80.000 komada oružja u nelegalnom posjedu - naveo je Pekić.

Za ovakvo stanje po pitanju naoružanosti stanovništva Crne Gore, Pekić povezuje sa istorijom i ratovima na njenoj teritoriji.

- Mi ni danas ne znamo iz magacina Jugoslovenske narodne armije gdje su nestale određene eksplozivne naprave, od zolje, pištolja, bombi, težeg naoružanja - naveo je Pekić za Televiziju Crne Gore.

Prema podacima Uprave policije u Podgorici, tokom protekle godine dogodila su se 164 incidenta u kojima je upotrijebljeno vatreno oružje. 


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: