Dodik podržao Milatovića; Iza Zapadnobalkanske četvorke krije se ideja o ''velikoj Albaniji'' | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Dodik podržao Milatovića; Iza Zapadnobalkanske četvorke krije se ideja o ''velikoj Albaniji''

Izvor: Radio Trebinje | Datum:01.04.2023.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podržao je Jakova Milatovića kandidata Pokreta Evropa za predsjednika Crne Gore.

- Juče je bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović podržao Mila Đukanovića, pa sam ja podržao sada njegovog protivkandidata. I oni bi rekli što se miješam u njihove stvari, evo ja sada podržavam Jakova Milatovića. Mislim da je zlo za srpski narod ako Milo Đukanović pobijedi - rekao je Dodik danas u Foči.

 

Kaže da treba svaki Srbin, koji drži do sebe, svaki Crnogorac koji drži do dobrih odnosa sa srpskim narodom, sa srpskim državama Srbijom i Republikom Srpskom, da glasa protiv Mila Đukanovića.

 

- To je nešto što je apsolutno, ako muslimani u Sarajevu smatraju da je Milo Đukanović dobar za njih, to znači da je za nas loš. Pozivam sve koji glasaju, da glasaju za Jakova Milatovića, jer ako Milo Đukanović nastavi da bude predsjednik, to je antisrpska pozicija. Milo Đukanović je bez stava Srbije priznao Kosovo, nije oklijevao da to uradi - istakao je Dodik.

 

Dodik je ocijenio da je novosnovana Zapadnobalkanska četvorka zapravo "albanska četvorka" iza koje se krije stara ideja o "velikoj Albaniji", te istakao da je srpski nacionalni cilj ujedinjenje Republike Srpske i Srbije.

 

- Evo, ja sad kažem da je naš cilj ujedinjenje, a to znači da ćemo se odvojiti od BiH i pripojiti Srbiji. Ja to ozbiljno mislim i mi samo biramo trenutak kada ćemo to uraditi. Tu nije ništa sporno - izjavio je Dodik i istakao da komentare na izjavu očekuje za dva dana..

 

Dodik je obrazložio da je Zapadnobalkanska četvorka u suštini nekakva albanska četvorka, jer su tu Albanac iz Sjeverne Makedonije, Albanac sa Kosova, Albanac iz Albanije i vlast iz Crne Gore takva kakva jeste.

 

- Oni prije svega pokušavaju da naprave priču o "velikoj Albaniji", a samo se pokrivaju tom pričom o Evropi - ocijenio je Dodik.

 

Zapadnobalkanska četvorka osnovana je u Skoplju, a čine je Sjeverna Makedonije, Albanija, Crna Gora i samoproglašeno Kosovo.

 

Ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani naveo je da je platforma Zapadnobalkanske četvorka "u skladu sa zajedničkom spoljnom i bezbjednosnom politikom EU, ali i sa demokratskim vrijednostima i principima".

 

 


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: