UŽIVO-Jakov Milatović novi predsjednik Crne Gore (FOTO/VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

UŽIVO-Jakov Milatović novi predsjednik Crne Gore (FOTO/VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:02.04.2023.

Kandidat pokreta Evropa sad Jakov Milatović, prema projekciji na 89,3 odsto uzorka, osvojio je 60,1 odsto glasova u drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, a aktuelni šef države Milo Đukanović 39,9, navode iz CEMI-ja. Glasalo je 69,33 odsto birača, što je pet odsto više nego u prvom krugu.

22.15 - Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović je čestitao kandidatu Evrope sad Jakovu Milatoviću pobjedu na predsjedničkim izborima.

https://www.youtube.com/watch?v=r71bRNV3ZzU&embeds_euri=https%3A%2F%2Flat.rtrs.tv%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title&ab_channel=RTRSvijesti

22.10 - Predsjednica parlamenta čestitala Milatoviću

Predsjednica crnogorskog parlamenta Danijela Đurović čestitala je Jakovu Milatoviću izbor za predsjednika i poželjela uspjeh pri obavljanju ove, kako kaže, odgovorne dužnosti.

https://www.youtube.com/watch?v=8S4h_iM7qd8&ab_channel=RTRSvijesti

21.55 - DF: Konačno, isplatio se višedecenijski trud

Lideri, poslanici i funkcioneri Demokratskog fronta izrazili su zadovoljstvo zbog poraza Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori.

21.42 - Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić izjavio je večeras da je pobjeda Jakov Milatović na predsjedničkim izborima temelj pomirenja, napretka i evropske budućnosti Crne Gore.

- Diktator je pobijeđen, ali borba za bolju budućnost Crne Gore se nastavlja samo sa ljudima koji žrtvu znaju cijeniti, a slobodu slaviti - poručio je Bečić.

21.32 - Evropa sad proglasila pobjedu

Iz štaba Jakova Milatovića proglašena je pobjeda njihovog kandidata.

Prema njihovim podacima, na osnovu 80 odsto uzorka Milatović je osvojio 62, a Đukanović 38 odsto glasova birača.

21.32 - Vatromet ispred sjedišta pokreta Evropa sad

Slavi se u više gradova Crne Gore, a ispred sjedišta pokreta Evropa sad slavi se uz vatromet.

21.06 - Izlaznost 69,33 odsto

Predsednik Državne izborne komisije Nikola Mugoša saopštio je da su na izbore izašla 375.853 glasača, odnosno 69,33 odsto, što je pet procenata više nego u prvom krugu.

21.02 - Konačna projekcija CEMI-ja: Ubjedljiva pobjeda Milatovića

Prema konačnoj projekciji rezultata Centra za monitoring i istraživanje (CeMI), na osnovu skoro 89,3 odsto uzorka, Milatović je osvojio 60,1 odsto glasova, a kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović 39,9 odsto.

21.00 - Kandidat Pokreta Evropa sad za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović ubjedljivo vodi u drugom krugu predsjedničkih izbora, pokazuju preliminarni rezultati Centra za monitoring i istraživanje.

Prema podacima ove nevladine organizacije, na osnovu 79,2 odsto obrađenog uzorka, Milatović je osvojio 60,2 odsto, a kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović 39,8 odsto glasova.

20.49 - Na osnovu 41 odsto obrađenog biračkog tijela, Jakov Milatović ima oko 62 odsto, dok Milo Đukanović ima oko 38 posto, rečeno je na konferenciji za štampu Pokreta Evropa sad.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: