Vučić: Veliki pritisci na srpski narod u Srpskoj, predsjednik Srbije dolazi u Donju Gradinu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vučić: Veliki pritisci na srpski narod u Srpskoj, predsjednik Srbije dolazi u Donju Gradinu

Izvor: RTRS | Datum:21.04.2023.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su veliki pritisci na srpski narod u Republici Srpskoj, te najavio dolazak u Donju Gradinu na obilježavanje Dana sjećanja na stradanje srpskog naroda u Jasenovac, u nedjelju, 23. aprila.

Šta se tamo sve dešava i oko imovine i oko svega drugog... - rekao je Vučić za Televiziju Prva.

On je pozdravio srpski narod u Republici Srpskoj, kao i na Kosovu i Metohiji, te poručio im da budu mirni i dostojanstveni.

- Mi ćemo snagom svoje volje, svojom čvrstinom i odgovornošću i ozbiljnošću da pobijedimo neodgovornost pa makar i najodgovornijih zemalja svijeta - istakao je Vučić.

Govoreći o pritiscima na Srbe na Kosovu i Metohiji, Vučić je rekao da neće dozvoliti napad na srpski narod.

- Mi da ratujemo sa NATO besmisleno je i glupo, daću sve od sebe da mir sačuvam. Ali ako krenete na narod..., ja vam kažem da to neću dozvoliti. I kod mene neće biti kreni-stani, vrati se po telefonskom pozivu, pa se povuci - naveo je Vučić.

On je istakao da neće dozvoliti da se zgazi srpski narod.

- Da vam dam da zgazite naš narod nećete moći. Mali smo mi za te velikane, jer ovdje nisu u pitanju Albanci. Mnogo su oni veliki, a mi mali, ali smo mnogo veći i snažniji nego što smo bili. Pa ako nas već terate u tako nešto, samo da znate da vam neće biti tako lako kao što vam je bilo - rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je istakao da će dati sve od sebe da sačuva mir po svaku cijenu.

- Moja poruka njima je - nemojte to da radite. Ne testirajte moju odgovornost i odlučnost da zaštitim srpski narod u sladu sa poveljama UN i Rezolucijom 1244. Jer vam ništa ne vjerujem - naveo je Vučić.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: