SPECIJALNE I PARARELNE VEZE POVEZUJU SRPSKI NAROD | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

SPECIJALNE I PARARELNE VEZE POVEZUJU SRPSKI NAROD

Izvor: Srna | Datum:09.05.2023.

Jugoslovenska Skupština ratifikovala je 10. maja 2001. godine Sporazum o specijalnim, paralelnim vezama SR Jugoslavije /SRJ/ i Republike Srpske.
Potreba za ovim sporazumom nastala je raspadom SFRJ, jer su građani Republike Srpske htjeli da ostanu u zajednici sa SR Jugoslavijom.

Ovaj sporazum je potpisan radi razvijanja saradnje između Republike Srpske i Srbije u oblastima privrede i korištenja privrednih resursa, planiranja, privatizacije i denacionalizacije, nauke i tehnologije, obrazovanja, kulture i sporta, zdravstva i socijalne politike, turizma i zaštite okoline, inFormisanja, zaštite sloboda i prava građana, kao i suzbijanje kriminala.

Građani Republike Srpske i Srbije /kao nasljednice SRJ/ danas imaju niz benefita od ovog sporazuma u svakodnevnom životu, a posebno u oblastima slobode kretanja, kulture, obrazovanja, ekonomije, infrastrukture.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: