Srbi na Kosmetu najavili za danas najmasovnija okupljanja | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Srbi na Kosmetu najavili za danas najmasovnija okupljanja

Izvor: RTRS | Datum:31.05.2023.

Srbi sa Kosmeta najavili su za danas najmasovnije okupljanje ispred opštinskih zgrada, koje će trajati do ispunjenja zahtjeva.
 

Snage Kfora sa opremom za razbijanje demonstracija postavile su novi kordon nedaleko od zaštitne ograde, ispred zgrade lokalne samouprave u Zvečanu.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da će Alijansa poslati dodatnih 700 vojnika na Kosovo i Metohiju, a da će još jedan bataljon biti stavljen u stanje visoke pripravnosti.

Srbi neće odustati od zahtjeva da se pripadnici tzv. specijalne jedinice ROSU povuku sa sjevera Kosova i Metohije, izjavio je bivši predsjednik Skupštine opštine Zvečan Srđan Milosavljević.

Srbija će, uprkos najbrutalnijem kršenju svih međunarodnih sporazuma, raditi na očuvanju mira i stabilnosti i zahtjeva hitno donošenje i sprovođenje mjera koje bi garantovale bezbjednost Srba na Kosmetu, rekao je Aleksandar Vučić nakon razgovora s ambasadorima u Beogradu.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: