KFOR preuzeo kontrolu nad glavnom raskrsnicom na ulasku u Zvečan; Protesti Srba i danas (FOTO/VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

KFOR preuzeo kontrolu nad glavnom raskrsnicom na ulasku u Zvečan; Protesti Srba i danas (FOTO/VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:01.06.2023.

Protesti Srba ispred zgrada opština Zvečan, Leposavić i Zubin Potok biće nastavljeni i danas.
 

Najavljeno je da će istrajati u zahtjevu da se sa sjevera Kosova i Metohije povuku specijalne jedinice ROSU i da četiri nelegalno izabrana gradonačelnika odustanu od ulaska u opštinske zgrade.

08.10 - KFOR jutros preuzeo kontrolu nad glavnom raskrsnicom na ulasku u Zvečan

Pripadnici KFOR-a su jutros rano preuzeli kontrolu nad glavnom raskrsnicom na ulasku u grad Zvečan, kao i na još nekoliko raskrsnica u samom gradu.

To je urađeno u skladu sa dogovorom sa Srpskom listom koja je tražila od KFOR-a da se razmJeste na mJestima gdJe su bili pripadnici takozvane kosovske policije.

Foto: TANJUG/ STR/bs
Takođe, dodatne snage KFOR-a raspoređene su na ulazu u Zvečan iz pravca Kosovske Mitrovice.

----------

Iz Srpske liste je rečeno da će protesti biti masovniji u svim opštinama i da Srbi neće prihvatiti da u zgradama opština borave pripadnici ROSU jedinice, koju vani "obezbjeđuju" pripadnici Kfora.

Iz KFOR-a je upućen apel svim stranama da se uzdrže od bilo kakvih incidenata i sukoba i da se rješenje situacije mora tražiti u dijalogu.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: