Petković: U toku su intenzivni sastanci Vučića sa vojnim vrhom (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Petković: U toku su intenzivni sastanci Vučića sa vojnim vrhom (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:24.06.2023.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da će se u roku od 24 sata predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratiti javnosti povodom najnovijih događaja na Kosovu i Metohiji.
 

U toku su intenzivni sastanci Vučića sa vojnim vrhom, rekao je Petković.

- Naše službe su utvrdile šta su prave namjere Prištine i o tome smo obavijestili određene obavještajne službe i najveću silu na svijetu. To je dokaz koji pokazuje da je plan Aljbina Kurtija i Prištine bio da oružje koje su prikupljali od ljudi koji nisu imali dozvole, podmetnu Srbima da bi to bio povod za nova hapšenja - rekao je Petković.

Dodao je da je sinoć 19:40 u naselje Kolonija u Zvečanu upao veći broj pripadnika Rosu.

- Sat vremena nakon toga Svečlja saopšatava kako je pronađen auto sa i on tu saopštava da je pronađena izvJesna količina oružja i eksploziva i napada Beograd da stoji iza planova da se izvrše teroristički napadi na građane i institucije tzv. Kosova - rekao je Petković

Dodao je da je Svečlja napao Beograd bez ikakvih dokaza.

- On to čini u vrIJeme kada se obraća zamJenik komandira kosovske policije za region sJever koji kaže da čeka da dođu specijalni timovi da utvrde šta je pronađeno u automobilu.

- Vi vidite da dok se čeka tim Svečlja već pripremljeno izlazi sa informacijom da je u automobilu pronađeno mnogo toga, i zolje, i ose, i ručne bombe i nekakav eksploziv - istakao je Petković i dodao da Svečlja svojim neosnovanim izjavama samo pokušava da izazove sukobe na KiM.

U petak je uhapšen i osmi Srbin na Kosovu i Metohiji od dolaska albanskih gradonačelnika u zgrade opština na severu pokrajine, a određeno mu je i zadražavanje od 48 sati. Kasnije tokom dana je uz jemstvo pušten prvi uhapšeni, Radoš Petrović.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: