Vučić: Od Beograda do Trebinja stizaćemo za tri i po sata | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vučić: Od Beograda do Trebinja stizaćemo za tri i po sata

Izvor: Agencije/Trebinje danas | Datum:24.01.2017.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će region zapadnog Balkana imati trostruko veći privredni rast nego Zapadna Evropa u narednih 20 godina, te poručio da ne treba da se stidimo što pripadamo zapadnom Balkanu.

"Uopšte ne treba da se stidimo ni odakle smo ni ko smo ni da pripadamo zapadnom Balkanu. Mi ćemo odavde biti veći izvor rasta nego što je Zapadna Evropa u narednih 20 godina i imaćemo značajno veći rast, pa i trostruko veći i bićemo nosilac rasta na evropskom kontinentu - i to je ono što prognoziraju MMF i Svjetska banka" - rekao je Vučić na konferenciji za novinare s predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Kako je naveo, to je sve u skladu i sa razgovorima koje imamo sa Kinom, Rusijom, sa Evropom i Amerikom i sa svima drugima, pri čemu je istakao potrebu stvaranja što većeg tržišta i brisanja granica i usklađivanja taksi i poreza "kako nam kamioni ne bi stajali satima na granicama".

O tome će, kako je najavio, govoriti na predstojećem skupu u Italiji sa njemačkom kancelarkom i premijerima Italije, Francuske, Austrije. Vučić je u tom smislu pomenuo autoput Beograd-Sarajevo, koji ćemo, kako je naveo, "graditi i sami, ukoliko nam Evropa ne pomogne".

"Po završetku tog projekta do Trebinja bi se stizalo za tri i po sata, do Sarajeva i za manje - rekao je Vučić i dodao da bi povezivanje centralne Srbije sa BiH, te istočne Hercegovine i istočne Bosne, mnogo značio i Bošnjacima koji će tako imati bližu vezu sa Sarajevom... - Kada pričamo o ekonomiji pričamo o povezivanju i svaki od tih puteva i autoputeva je svojevrstan mirovni projekat" - zaključio je premijer.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: