Izbori u Srbiji - U BiH će moći da glasa oko 11.500 birača na 19 glasačkih mjesta | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Izbori u Srbiji - U BiH će moći da glasa oko 11.500 birača na 19 glasačkih mjesta

Izvor: RTRS | Datum:13.12.2023.

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, koji će biti održani u nedjelju, 17. decembra, oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH moći će da glasa na 19 biračkih mjesta.

Iz Ambasade su naveli da se procedura glasanja u inostranstvu nije mijenjala u odnosu na prethodne izbore.

- Državljani Srbije koji borave u BiH, a koji su se do 25. novembra preko diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u BiH prijavili da će glasati u BiH, mogu da ostvare svoje glasačko pravo - rečeno je iz srpske Ambasade.

Biračka mjesta biće otvorena u Generalnom konzulatu Srbije i zgradi "M:tela" u Banjaluci, u Ambasadi Srbije u Sarajevu, u Generalnom konzulatu u Mostaru, u Trebinju u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci, te u Drvaru u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Mostaru.

U Višegradu svoje glasačko pravo državljani Srbije moći će ostvariti na biračkom mjestu koje će biti otvoreno u Srednjoškolskom centru "Ivo Andrić", u Doboju u Centru za obrazovanje i kulturu, a u Bratuncu u istoimenom srednjoškolskom centru.

Biće otvorena i dva biračka mjesta u Osnovnoj školi /OŠ/ "Vuk Karadžić" U Bijeljini, u Rudom u istoimenom srednjoškolskom centru, OŠ "Sveti Sava" u Loparama, kao i u istoimenoj osnovnoj školi u Zvorniku, te u OŠ "Vuk Karadžić" Roćević-područno odeljenje Osnovne škole u Branjevu.

U Prijedoru državljani Srbije moći će glasati u OŠ "Desanka Maksimović", u Mrkonjić Gradu u istoimenom srednjoškolskom centru, na Palama u OŠ "Srbija", te u opštini Novo Goražde.

Iz Ambasade Srbije navode da će biračka mjesta biti otvorena na dan glasanja od 7.00 do 20.00 časova, te napominju da je za glasanje potreban važeći identifikacioni dokument Srbije, odnosno lična karta ili pasoš ove države.

Pregled biračkih mjesta dostupan je posredstvom linka Ministarstva inostranih poslova Srbije, odnosno u odluci Republičke izborne komisije /https://www.mfa.gov.rs/mediji/saopstenja/glasanje-u-inostranstvu-na-81-birackom-mestu/.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: