Srbija: U ponoć počinje predizborna tišina | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Srbija: U ponoć počinje predizborna tišina

Izvor: SRNA | Datum:14.12.2023.

U Srbiji u ponoć počinje predizborna tišina pred vanredne parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore, zakazane za nedjelju, 17. decembar, na kojima pravo glasa ima 6.500.165 građana.
Republička izborna komisija /RIK/ je utvrdila zbirnu listu za učešće na parlamentarnim izborima na kojoj je 18 lista sa ukupno 2.817 kandidata predloženih za 250 poslaničkih mjesta.

Paralelno sa parlamentarnim biće održani i pokrajinski i lokalni izbori u 65 gradova i opština, a predviđeno je da se glasa na istim biračkim mjestima, te da glasanje sprovode isti birački odbori.

Birač potpisom može podržati samo jednu izbornu listu, koja mora biti ovjerena kod javnog bilježnika u opštinskoj i gradskoj upravi ili sudu.

Pravo da glasa na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji moći će da iskoristi oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH na 19 biračkih mjesta.

Biračka mjesta biće otvorena na dan glasanja od 7.00 do 20.00 časova, a za glasanje je potreban važeći identifikacioni dokument Srbije.

Pregled biračkih mjesta dostupan je posredstvom linka Ministarstva spoljnih poslova Srbije, odnosno u odluci RIK-a /www.mfa.gov.rs/mediji/saopstenja/glasanje-u-inostranstvu-na-81-birackom-mestu/. 


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: