RIK: Biračka mjesta otvorena na vrijeme i bez nepravilnosti | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

RIK: Biračka mjesta otvorena na vrijeme i bez nepravilnosti

Izvor: Nezavisne | Datum:17.12.2023.

BEOGRAD - Sva biračka mesta u Srbiji su otvorena na vrijeme u sedam sati i nepravilnosti oko otvaranja biračkih mesta nije bilo, izjavio je predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijivić.

 
On je na prvoj konferenciji za novinare u izbornom danu objasnio da su jedino na tri biračka mesta zabilježeni sitni problemi, pa je u Žitorađi biračkom mjestu 27 promijenjeno sjedište jer nije bilo struje, a  u Somboru biračka mesta 31 i 33, prebačena su u drugu prostoriju s obzirom da je pukla cev. 

"Što se tiče samog glasanja na biračkim mestima, birački odbori su se okupili na biračkim mestima sat pre otvaranja biračkog mesta i uredili biračka mesta. Utvrdili su pre glasanja da je primljen izborni materijal potpun i ispravan", rekao je on.

Podsjetio je da pravo glasa na ovim izborima ima 6.500.666 birača koji mogu da glasaju na 8.273 biračkih mjesta, od čega je 29 u Zavodima za izvršenje krivičnih sankcija a 81 u inostranstvu u 35 zemalja, prenosi Tanjug.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: