Nestorović otkrio da li će podržati SNS u Beogradu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Nestorović otkrio da li će podržati SNS u Beogradu

Izvor: Glas Srpske | Datum:20.12.2023.

Sačekaćemo konačne rezultate, ne bismo išli ni sa kim u koaliciju, jer smo se tako na početku dogovorili. Nas 11 osnivača pokreta ovih dana će da se sastane i da glasa, pa ćemo da vidimo da li da budemo manjinska podrška SNS i SPS za neke konkretne prijedloge, izjavio je Branimir Nestorović, nosilac liste "MI - Glas iz naroda".
 
Ta lista, prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora, može biti tas na vagi u formiranju većine u Skupštini Grada Beograda.

Nestorović je dodao da, ukoliko bi u gradskoj skupštini bilo dobrih prijedloga ili ako bi se u republičkom parlamentu glasalo za Rezoluciju o KiM koja je u interesu države, naravno da bi to podržali.

"Ušli smo u ovu priču jer želimo da očuvamo integritet Srbije, a ne zbog novca. Para nemamo, a svi smo ostvareni ljudi. Mi smo odlična udavača, jer ništa ne tražimo", kazao je Nestorović za "Novosti".

List navodi i da je ovu listu na pregovore još tokom izborne noći pozvao i predsjednik Aleksandar Vučić i gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Ono što je sigurno, naglasio je Nestorović, je da on i njegovi saborci iz pokreta "Mi - glas iz naroda" sigurno neće biti ni u kakvoj koaliciji i dogovoru sa koalicijom "Srbija protiv nasilja".

"Vidite šta rade sada poslije izbora, kao da prave atmosferu Majdana", kazao je doktor Nestorović.

"Dragan Đilas i njegova Stranka slobode i pravde su napravili dobar fazon, nisu izašli samostalno na izbore jer nemaju nikakvu podršku. Nego su iskoristili one tragedije u maju, uzeli su naziv tadašnjih protesta i okupili druge stranke. Imali su dobar marketing i bolje su prošli ovako na izborima nego da su išli sami. Onda su lansirali Proglas, što je isto to. Sa njima nemamo o čemu da razgovaramo", izričit je Nestorović.

Podsjećamo, prema preliminarnim rezultatima koje je objavila Gradska izborna komisija Beograda, na osnovu obrađenih 92,54 odsto biračkih mjesta, lista Srpske napredne stranke „Beograd ne sme da stane“ osvojila je 49 odborničkih mandata, dok je opoziciona lista „Srbija protiv nasilja“ osvojila 42 mandata. Koalicija NADA osvojila je sedam, a lista dr Branimira Nestorovića „Mi – glas iz naroda“ šest mandata, koliko je osvojila i Socijalistička partija Srbije. Za formiranje vlasti u Gradu Beogradu potrebno je najmanje 56 mandata.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: