Svim Srbima dati državljanstvo i pravo glasa u Srbiji | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Svim Srbima dati državljanstvo i pravo glasa u Srbiji

Izvor: 369 portal | Datum:24.12.2023.

Svi Srbi, gdje god da žive, treba da imaju državljanstvo i pravo glasa na izborima u Srbiji, i to je jedan od koraka koji će dovesti do stvaranja jedinstvene srpske države, poručio je osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Vulin je rekao i da je tužan što je tako malo Srba iz Republike Srpske iskoristilo svoje pravo da glasa na izborima koji opredjeljuju budućnost i Srbije i Republike Srpske.

 

“Nadam se da će sledeći put odziv biti značajno veći, baš kao što mislim da je greška što nismo vodili kampanju u Republici Srpskoj. Proces ujedinjenja je započet i to se više ne može zaustaviti” – istakao je Vulin.
 

Vulin je ukazao da “svi Hrvati iz BiH imaju državljanstvo Hrvatske i niko nikada nije rekao da su im oni izabrali vlast bez obzira na to što Herceg-Bosna glasa za HDZ, a ne za SDP”.

 

Prema njegovim riječima, Srbija koja vrijeđa svoje državljane koji žive u Republici Srpskoj jeste “Nedićeva Srbija, koja je mirno gledala kako Kozarčane kolju u ustaškom logoru na Starom Sajmištu i koja nije zaratila sa NDH zbog Jasenovca, a sakupljala je obezglavljena srpska tijela kada doplutaju Savom sve do Beograda”.

 

“To je ona druga Srbija koja smatra da je “Oluja” bila ispravna, a jedino im smeta jer su proterani Srbi došli u Srbiju, što vide kao ničim zasluženu kaznu. To je ona druga Srbija koja govori da je u Srebrenici bio genocid, da je Republika Srpska genocidna tvorevina, a Srbi iz Republike Srpske nepotrebna smetnja na putu evroatlanskih integracija”- rekao je Vulin za “Politiku”.
 

Vulin je istakao kako nije čuo “Natovce” da se bune što se Srbima sa Kosova i Metohije onemogućava glasanje jer znaju da oni neće glasati za NATO partije koje, kada ih pitaju o južnoj srpskoj pokrajini, odgovaraju da to nije tema, iako je za Srbe pitanje Kosova tema posljednjih hiljadu godina.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: