Vučić: Zašto napadate naš narod u Republici Srpskoj? (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vučić: Zašto napadate naš narod u Republici Srpskoj? (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:24.12.2023.

Nije problem što napadate mene, ili Milorada Dodika, već zato što napadate naš narod iz Republike Srpske, ni kriv ni dužan, komentarisao je izborni proces, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju javnosti.
 

 


- Gdje nestade tih 49.000 glasača iz Republike Srpske? - zapitao se Vučić, dodavši da se nikada u istoriji Srbije nije desilo da nije bilo fizičkih incidenata u toku kampanje.

Ističe da svuda pokušavaju da ocrne Srbe na Kosovu i Metohiji i u Republici Srpskoj.

- Kampanju protiv Srba su vodili i Kurti i njegovi mediji i predstavnici bivšeg režima i njihovi mediji. Vodi se koordinirana kampanja od Zagreba i Prištine do medija ovdje o krađi izbora bez dokaza, zato što ih je baš briga za činjenice, njima nije u interesu jaka Srbija - poručio je Vučić.

- Izbori su protekli mirno, bili su najmirniji u novijoj istoriji Srbije. Veoma sam ponosan na tu činjenicu. Bila su dva manja incidenta - tokom kampanje nije bio nijedan incident. Postojao je manji fizički incident gdje je jedan od direktora iz javnog sektora napao damu koja je radila kampanju od vrata do vrata i jedan lažni incident u Pirotu - kazao je on.

Žalbe RIK-u - 53 zabilježene su 2022. godine, a svega devet ove godine.

- Sjećam se što je RIK uputio MUP-u zahtjev. U RIK je donijeto 500 poziva za glasanje za koje se tvrdilo da su fantomski birači. RIK je juče uputio zahtjev MUP da provere sve to što je dostavljeno, svakog čoveka poimence. Tamo je bilo 496 poziva, iako su oni nebitna stvar i ne znače ništa. MUP je pregledao sve pozive, od 496 poziva svi su postojeći ljudi, koji su upisani u birački spisak. Od tih 496, 487 je mnogo ranije bilo upisano na istom biračkom mestu, najmanje četiri godine ranije. Svega devetoro je upisano 2022. godine, ali šestoro od njih su menjali prebivalište unutar Beorgada - kazao je on.

Podsjetio je da su strani posmatrači sami prijavili da nisu vidjeli nijednu nepravilnost na njihovim biračkim mjestima.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: