Nešić: Rušenje institucija vlastite zemlje je veleizdaja, podrška Vučiću | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Nešić: Rušenje institucija vlastite zemlje je veleizdaja, podrška Vučiću

Izvor: RTRS | Datum:25.12.2023.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić poručio je povodom nasilnih demonstracija u Srbiji da je rušenje institucija svoje zemlje veleizdaja, te da se patriotska opozicija sa vlašću takmiči u lojalnosti i poštovanju institucija države, ne ruši ih i ne promoviše vandalizam.
 

- Ako je ovo "Srbija protiv nasilja", kakvi li bi bili da nisu samoproklamovani borci protiv nasilja?", napisao je Nešić na društvenoj mreži Iks.

Nešić je poručio opoziciji Srbije da gube svake izbore, jer narod osjeća da ne poštuju svoju zemlju, da joj nisu lojalni i da svjesno rade na destabilizaciji za ko zna čije interese.


- Nakon sinoćne sramote i nasilja, uvjeren sam da vam građani Srbije više ne bi dozvolili ni cenzus da pređete. Mirna i bezbjedna Srbija uvijek će poraziti onu nasilnu manjinu - rekao je Nešić i uputio podršku institucijama Srbije i predsjedniku Aleksandru Vučiću.

Demonstranti i poslanici liste "Srbija protiv nasilja" pokušali su sinoć nasilno da uđu u zgradu Skupštine grada u Beogradu. Nakon što su razbili staklo na vratima, zadržale su ih policijske snage na ulazu u zgradu. Uhapšeno je više od 35 osoba.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon hitne sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost da je pokušano nasilno zauzimanje institucija države Srbije, te poručio građanima Srbije da ne brinu, da je država ozbiljna i da će se suprotstaviti svima koji u ovom vide priliku da unište Srbiju i izbornu volju građana koji su svetinja.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: