Sebastijan Kurc danas u Srbiji - kao ministar i predsjedavajući OEBS | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Sebastijan Kurc danas u Srbiji - kao ministar i predsjedavajući OEBS

Izvor: Tanjug | Foto: Screenshot | Datum:13.02.2017.

Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc boraviće danas u Beogradu u dvostrukoj ulozi - kao ministar i predsjedavajući OEBS.

Sebastian Kurc - Foto: Screenshot

Sa zvaničnicima će razgovarati o problemu migracija i približavanju zapadnog Balkana EU.

Kurc će se u Beogradu, između ostalog, sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Austrijski šef diplomatije je uoči posjete u intervjuu Tanjugu podsjetio da Austrija spada u zemlje koje najsnažnije podržavaju otvaranje daljih poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije sa EU, što je poznato i aktuelnom malteškom predsjedavanju EU.

On je rekao i da je potrebno konstruktivno nastaviti dijalog Beograda i Prištine jer to može pomoći da se skeptične zemlje EU uvjere da treba preduzeti dalje korake na evropskom putu Srbije.

Da bi se sporazumi postignuti u dijalogu primijenili u potpunosti, neophodni su, ne samo revitalizacija i ponovno otvaranje mosta u Mitrovici, već i uspostavljanje ZSO", naglasio je austrijski diplomata u intervjuu srpskoj novinskoj agenciji.

Kurc će tokom posjete Beogradu prisustvovati operativnom sastanku tužilaca i policajaca iz Bugarske, Hrvatske i predstavnika Stalne udarne grupe za suzbijanje krijumčarenja ljudi Republike Srbije.

Sastanak je organizovala Misija OEBS da omogući razmjenu informacija o istragama slučajeva krijumčarenja migranata kojim se bave organizovane kriminalne grupe.

Austrijski šef diplomatije će uručiti i vozila i IT opremu koju je Misija OEBS u Srbiji donirala Stalnoj udarnoj grupi.

Kurc u Beograd dolazi nakon posjete Skoplju, godinu dana nakon zatvaranja balkanske migrantske rute.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: