Mandić: Bez Republike Srpske nema BiH (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Mandić: Bez Republike Srpske nema BiH (VIDEO)

Izvor: TVK3 | Datum:27.02.2024.

 

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je danas da Crna Gora poštuje Republiku Srpsku i da bez Srpske nema BiH.
 
Mandić je istakao da onaj ko poštuje Dejtonski sporazum, poštuje i Republiku Srpsku.
– Ko uvažava BiH, ne može je uvažavati bez njenog dijela i ravnopravnog entiteta Republike Srpske. Ko poštuje ravnopravnost, onda su mu Srbi i Bošnjaci sa istim pravima – rekao je Mandić nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Podgorici.

Mandić je poručio da bez Republike Srpske nema BiH.

– Mi uvažavamo Republiku Srpsku jer BiH nema bez nje. To je odlučio Dejton. Ko osporava prava Srba u BiH, taj ruši BiH kao zemlju tri naroda, a ne samo jednog kako mnogi žele da predstave u svojim javnim nastupima – rekao je on.

Mandić je istakao je mir u ravnopravnosti i dogovoru, a ne u rušenju Dejtonskog sporazuma.

– Danas sam te poruke mira, zajedništva i saradnje Crne Gore sa Republikom Srpskom, Crne Gore sa BiH prenio gospodinu Dodiku – rekao je Mandić.

Mandić je rekao da je sporazum o specijalnim vezama, koji mu je Dodik danas predstavio, u skladu sa Dejtonskim sporazumom i da će sa koalicionim partnerima otvoriti dijalog i predočiti im ono što je predloženo sporazumom.

– Republika Srpska iskazuje želju da gradi specijalne odnose sa Crnom Gorom i mislim da to nije na štetu nijednog građanina Crne Gore – rekao je on.

(RTRS – Foto: RTRS)
 


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: