Mostar: Lideri političkih partija koalicije na nivou BiH nisu postigli dogovor | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Mostar: Lideri političkih partija koalicije na nivou BiH nisu postigli dogovor

Izvor: Herceg rtv | Datum:27.02.2024.

Lideri političkih partija koji čine na nivou BiH nisu uspjeli dogovoriti usvajanje zakona o sukobu interesa, sudovima BiH i Izborni zakon BiH, koji su neophodni za odluku EU da otvori pregovore sa BiH.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a rekao je da se od EU traži da obezbjedi datum za pregovore te da smatra da je dosta toga urađeno i da 21. marta, Evropsko vijeće treba da da pregovore.

"Bez datuma o pregovorima to ne bi značilo ništa i bez datuma osjećali bi se prevarenima. Ostaje okvir od nekoliko zakona, zakon o sudu, zakon o sprečavanju sukoba interesa i Izborni zakon i naravno zakon o izboru sudija u Ustavnom sudu BiH koji smo rekli rješavati odmah poslije marta", rekao je Dodik dodajući da se uspjelo svesti priča o Izbornom zakonu na nekoliko tema, a to su izbori članova Predsjedništva BiH, izbora Centralne izborne komisije BiH.

Govoreći o zakonu o sukobu interesa, Dodik je rekao da smatra da se to može završiti i uputiti u Savjet ministara BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH te da bi bilo dobro da se taj zakon završi.

Dodik je ponovio i da ukoliko Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika nešto nametne, da od evropskog puta nema ništa.

U delegaciji SNSD-a su i Željka Cvijanović, Staša Košarac, te Snježana Novaković Bursać. Prisustvuju i lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, te ispred Narodne partije Srpske Senka Jujić.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: